Prednosti beskontaktnih pametnih kartica

- Oct 22, 2018-

Prednosti beskontaktnih pametnih kartica

1. visoka pouzdanost i dug radni vek

Nema mehaničkog kontakta između kartice i čitača, čime se izbjegavaju različite greške uzrokovane kontaktom i čitanjem, što olakšava štampanje kartice i poboljšava pouzdanost kartice. Posebno u nekim okruženjima s teškim uvjetima i visokim ometanjima, bezkontaktne pametne kartice imaju izvanredne prednosti. Zahvaljujući potpuno zatvorenoj formi pakovanja, ne samo da može spriječiti kvar na kontaktu zbog grubog umetanja kartica, ne-kartičnog stranog umetanja, prašine i zagađenja uljem, već također ima odlične karakteristike vodootporne pare, antistatičke, antivibracijske anti-elektromagnetne smetnje.

smart card.jpg

2, jednostavan za rad, brz

Zbog načina beskontaktne komunikacije, čitač može upravljati karticom na određenoj udaljenosti, tako da nema potrebe za umetanjem i uklanjanjem kartice, a beskontaktna pametna kartica nema usmjerenost kada se koristi, a korisnik može pomicati karticu. karticu bez vađenja kartice iz novčanika. , znatno poboljšavajući praktičnost svake upotrebe i brzinu rada sistema.

3. sprečavanje konflikata i sprečavanje interferencije

Bezkontaktna pametna kartica ima glavni mehanizam konflikta, koji može spriječiti interferenciju podataka između kartica, istovremeno može obraditi više kartica, poboljšati paralelnost aplikacije i nevidljivo poboljšati efikasnost i brzinu rada sistema.

4, kako bi se osigurala sigurnost

Među beskontaktnom pametnom karticom i čitačem koriste se dvosmjerni mehanizam provjere autentičnosti i tri međusobne potvrde. Svaki sektor u kartici ima vlastitu lozinku za rad i uvjete pristupa, a ima i šifriranje podataka, lozinku prijenosa i zaštitu lozinkom za pristup, te može spriječiti krivotvorenje kopija. Da bi se osigurala sigurnost upotrebe.

5, širok spektar aplikacija, višenamjenska kartica

Memorijska struktura beskontaktne pametne kartice je pogodna za višestruku upotrebu jedne kartice i može se široko primijeniti na različite sustave. Korisnici mogu da postavljaju različite lozinke i uslove pristupa u skladu sa različitim aplikacijama i da zaista ostvare karticu.

6, mala veličina, mala težina, jednostavan za nošenje, pouzdan kvalitet, stabilne performanse, niski troškovi korištenja.

Par:Primjena NFC pametne kartice u životu Sljedeći:Čestitamo Alexu za uspješno postavljanje naloga